Cinta Hantu - Telefilem Komedi Astro Prima

[postlink]http://videoceritamelayu.blogspot.com/2010/08/cinta-hantu-telefilem-komedi-astro.html[/postlink]http://www.youtube.com/watch?v=erK0UYO9pVUendofvid [starttext]


Sinopsis:
Telefilem komedi, Cinta Hantu tayangan Astro Prima ini mengisahkan Ketapang (Raja Azrey), 'hantu jantan' yang terikat dengan syarat bersama Persatuan Hantu-hantu. Dia boleh keluar daripada perjanjian berkenaan dengan mengahwini seorang manusia.

Kebetulan, Ketapang begitu mencintai dan memuja seorang gadis kampung bernama Zurina yang tinggal berdekatan dengan rumahnya (pokok ketapang). Ketapang cemburu apabila dimaklumkan sahabatnya Balun yang Zurina sudah ada teman lelaki bernama Man. Pelbagai usaha dilakukan Ketapang bersama Balun untuk memisahkan Zurina dan Man sehingga mengganggu ketenteraman orang kampung.

Ketapang hantu yang terjadi kerana terkena sumpahan, Balun pula 'hantu India' sementara Moon Lei, 'hantu Cina'.


PELAKON: Jihan Raja Lawak (Zurina), Idan Raja Lawak (Man), Raja Azrey Raja Kamaruzzaman (Hantu Ketapang), Man Belon Raja Lawak (Non), Jun Raja Lawak (Hantu Balun), Chye Chee Keong (Hantu Moon Lei), Raja Norhafizah Raja Ismail (Wawa)

[endtext]

0 comments:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

COMMENT POLICY
Comments on this blog are made DOFOLLOW for the Google Spiders.
Comments are moderated.
Spam will not be tolerated.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Click Follow